Пръстенът на Архангел Гавриил

Пръстенът на Архангел Гавриил
Пръстенът на Архангел Гавриил
  • : RG38
460 лв.
без ДДС: 460 лв.

Опции

Поръчай

Описание

злато 14к, сребро 925

Красив древен пръстен, ръчно изработен с въртящ се златен ринг с изписани на него символите на Архангел Гавриил. Върху пръстена е изписана благословия за защита: „Господ ще те пази от всяко зло; Ще пази душата ти.” (Псалми, 121:7).

Талисманът помага по време на менопауза, регулира хормоналния баланс, стимулира детеродната функция. Облекчава състояние на мъка, помага за преодоляване на страхове и фобии. Увеличава творческия потенциал, пробужда радостта, като по този начин прави бодър духа. Изгражда хармонични отношения с другите и става извор на просперитет и материално благополучие.

Кабала код и значение

Небесен чин: Серафим
Небесна титла: Ангел на милосърдието
Мисия: Благовещение
Цвят: Праскова

Архангел Гавриил (на иврит „Сила Божия”) е почитан като вестител, на който е определена особена роля. Самото име на ангела е чудно по значение. Не случайно благовестителят се нарича Гавриил. Името му известява и носи първообраза на Богочовека, който трябва да дойде в света. Той е един от седемте архангела, които възнасят молитвите на хората към Бог. В християнството той се свързва най-вече с Благовещението (Лука, 1:26-31; Матей, 1:18-25). Затова един от символите, с които е изобразяван, е цъфналата лилия – символ на чистотата и непорочността на Дева Мария, а също и на дървото на живота. Според мюсюлманите Джабраил е продиктувал на пророка Мохамед по небесен оригинал предвечно съществуващото слово на Аллах - Корана. В някои библейски текстове на архангел Гавриил се приписва също и власт над стихиите: над огъня, водата и плодородието. Архангел Гавриил покровителства раждането, дългоочакваната бременност и нормалното протичане на бременността. В апокрифната книга на Енох, Гавриил е поставен за началник на рая и на духовните същества, които го охраняват. Призовавайте архангел Гавриил всеки път, когато се нуждаете от Божията подкрепа, когато усещате, че страхът ви пречи и отнема силата ви за нови начинания и светлината, която ви вдъхновява. Той ще се яви чрез интуицията ви, чрез вътрешния ви глас - по един или друг начин ще усетите неговата помощ и напътствие, ще ви помогне да вземете правилни решения, като ви дава порив и сила, с която да ги изпълните. Архангел Гавриил покровителства хората с артистични професии, журналисти - хората, работещи в сферата на емоционалното и нравствено развитие.

Архангел Гавриил е присъствието на Бог - говори, без да каже нито дума, а новините, които носи, са изключително важни. Като небесен алхимик, той за миг превръща липсата в изобилие - възвестява идването на доброто и богатството. Когато телефонът звъни с добра новина след безкрайни месеци мълчание, Гавриил е този, който избира телефонния номер и говори чрез човека на другия край на линията. Архангел Гавриил увива великолепните си крила около нас и ние с любов се разтапяме във величието на Божията слава. В присъствието на Гавриил ние си спомняме каква е нашата истинска цел и как да останем концентрирани върху постигането й. Призовавайте архангел Гавриил, ако имате склонност да забравяте. Чуйте неговата вест, като се осланяте на мъдростта на собствената си интуиция. Неговото мълчаливо присъствие ще ви каже много и ще се чувствате щастливи от факта, че се обединявате с него в мисията да вдъхвате вяра на другите.

Ден: бди над родените в понеделник
Основна задача: Душевното равновесие (емоционалният баланс) на човека
Усещане: Вкус
Аромат: Жасмин, роза, сандалово дърво
Предложения за олтар: свещ с аромат на праскова - за сладост; огледало с форма на сърце, за да отразява обратно любовта; личен бележник с цвят праскова; розово- прасковена морска звезда за орнамент (украшение); кехлибарен пръстен (или колие), жълт топаз; парфюм жасмин; парче коприна с цвят слонова кост или праскова.