Медальон „Савската царица"

A1
В наличност
380.00 BGN

Медальон „Савската царица"

Безплатна доставка за България

Материал

злато 14К, сребро 925, гранат

Описание

Персийски ръчно изработен амулет от злато и сребро с инкрустиран гранат. В сърцето на медальона са положени Петте метала (злато, сребро, мед, калай и олово) – кабалистична формула за привличане на успех в различните сфери на живота.

Върху медальона е изписан библейският цитат от Притчите на цар Соломон: „С мъдрост отваря устата си” (Притчи Соломонови, 31:26)

За изписването на надписа е използван древният шрифт Раши, датиращ от XV век, носещ името на средновековния еврейски учен, живял във Франция. Разработен е в типографиите на Венеция и е използван предимно в коментарите към Библията.

Кабала код и символика

Код „ДНК на душата”: С това Име получавам цялата мощ на Творението. Моето съществуване, което допреди малко ми изглеждаше безцелно, отново придобива смисъл и изгубената цел на Вселената ми става ясна. Връща се редът, появява се структура. Всичко застава на мястото си.

Според Кабала, всеки един от Петте метала носи определена сила. Потенциалът им се усвоява благодарение на автентичността на цялостния процес на обработване, описан още в „Книга на Творението” („Сефер Йецира”).

Злато - жизненост, безкрайна енергия за успех, щастие и богатство.
Сребро - одухотвореност, дом, деца, семеен уют, мир и спокойствие.
Мед - артистичност, хармония и любов, привлича сродните души.
Калай - общуване, разбирателство, смелост за нови начинания.
Олово - авторитет, власт, баланс и самоусъвършенстване.

Грижа и внимание

Още от категорията

Последвай ни в Instagram